De voordelen van het drinken van warm citroenwater in de ochtend

'S Ochtends als eerste een warm glas citroenwater drinken, is een van de gemakkelijkste manieren om jouw algehele gezondheid te verbeteren. Dit moet gebeuren voordat je iets anders eet of drinkt.

Pers de helft van een verse citroen in een glas warm water. Het water mag niet overdreven heet of ijskoud zijn. Het start jouw spijsvertering op om het voedsel en de dranken van de aankomende dag te verbranden.

Verbrandt het drinken van citroenwater vet?

Ja dat kan. Allereerst verbetert citroenwater het algehele verteringsproces. Citroensap is vergelijkbaar met en bootst de spijsverteringsvloeistoffen in uw speeksel en maag na. Citroenwater zorgt er ook voor dat de lever gal gaat produceren, waardoor de spijsvertering nog verder wordt verbeterd. 

Citroensap helpt de pH-waarden in de maag in evenwicht te brengen. Eenmaal in het lichaam opgenomen, is citroensap alkalisch. Het citroenzuur van de citroenen produceert geen zuurgraad zodra het volledig wordt gemetaboliseerd door ons spijsverteringsstelsel. Het citroenzuur alkaliseert in de bloedbaan en brengt vervolgens de totale pH-waarden in evenwicht.

We nemen veel suikers en granen in onze voeding op. Die veroorzaken een hoge zuurgraad. Dit kan gemakkelijk maagklachten veroorzaken. Het hebben van een hoge zuurgraad omvat het hele lichaam en niet alleen de maag, zoals eerder vermeld. Het eten van voedingsmiddelen met veel suikers en granen kan voor veel mensen leiden tot artritis / ontsteking vanwege de hoge pH-waarden in de gewrichten. Het balanceren van de pH-waarden betekent ook het balanceren van het urinezuur in de gewrichten, waardoor ontstekingen uiteindelijk worden verlicht en ook pijn in gewrichten zoals artritis en peesontsteking wordt verminderd. Patiënten met artritis en peesontsteking moeten voedingsmiddelen met veel suiker vermijden en meer citrusvruchten innemen. Het drinken van citroenwater in de ochtend kan geleidelijk de pijn verlichten die wordt gevoeld door gewrichtsontsteking en artritis. Ten slotte stimuleren de citroensappen in het water energie en kunnen ze je humeur verbeteren,

Probeer het eens! Omhels het drinken van citroenwater de komende weken en je zult een verbetering merken in je spijsvertering, vetverbranding, maar ook in je hele lichaam en geest. Het verminderen van de zuurgraad in je lichaam kan helpen om de hele dag meer energie te hebben. Bovendien helpt het met verminderen van pijntjes en ontstekingen.
Om alles samen te vatten, zijn hier 7 voordelen van het drinken van warm citroenwater als eerste dat je doet in de ochtend:

  1. Vermindert ontsteking en pijn in gewrichten
  2. Helpt bij de algehele spijsvertering
  3. Vermindert het risico op het vormen van nierstenen
  4. Geeft het lichaam energie en verbetert je stemming
  5. Helpt bij gewichtsverlies
  6. Geeft een antioxidant boost
  7. Verbeterde leverfunctie