Brooddieet

Wie wil afvallen, is zich bewust van wat hij of zij eet. Daardoor krijgt iemand over het algemeen minder calorieën binnen dan normaal, en valt dus af. Dat geldt in principe voor elk dieet. Dat hoeft niet per se een beperking van de koolhydraten in de voeding te zijn. In 1984 werd door dr. C.M. de Vos (arts) het broodwissel dieet geïntroduceerd.

Bij deze methode gaat er niet om hoeveel je eet, je moet namelijk zorgen dat je geen honger meer hebt en voldoende eet. Het gaat om de samenstelling ervan. hiermee houdt de methode rekening met koolhydraten, eiwitten en vetten. Deze combinatie van produkten zorgen ervoor dat je kunt afvallen eigenlijk zonder dieet. Je hoeft dus geen honger te hebben terwijl je aan het dieten bent.

Hoe werkt het Brooddieet?

Bij dit dieet wordt de ene dag uitsluitend volkorenbrood gegeten. Daarbij mogen alleen calorie arme dranken als koffie en thee (zonder melk en suiker), bouillon en mineraalwater worden gedronken. De andere dag mag normaal worden gegeten, want het is immers een wissel dieet.

Natuurlijk moet er wel gelet worden op de vette, calorierijke producten en tussendoortjes. Wie enige tijd achtereen het broodwissel dieet volgde en ook de 'alles-eet-dag' goed invulde, kon zonder problemen tot 2 kilo per week afvallen.

In totaal volgden bijna 2 miljoen Nederlanders het brood wissel dieet met succes! Duizenden mensen verloren hun overgewicht en bereikten hun streefgewicht!