Sonja Bakker dieet

Het dieet van Sonja Bakker is inmiddels een grote hype; ook in mijn vrienden en kennissenkring zijn er diverse mensen succesvol mee bezig. Het principe van haar methode is eigenlijk simpel: eet met normale voeding maar let op de hoeveelheid en op magere producten.

Maar of het ook op de lange termijn effectief zal zijn ligt eraan hoe je het boek gebruikt...

Zie je dit boek als het zoveelste dieet waar je na 6 weken ook weer genoeg van hebt, dan zullen de kilo's er na verloop van tijd toch weer bij komen.

Daarom is het belangrijk te kijken of deze menu's wel bij je passen. Het is niet voor jou individueel opgesteld, misschien is het te weinig en verbruik je meer energie? Of ben je veel onderweg en kan je niet altijd alles verkrijgen, of heb je zakelijke afspraken waardoor je vaak uit eten gaat. Of misschien heb je als ontbijt wel geen zin in beschuit?

Verder denk ik wel dat het belangrijk is dat je zelf een menu kan samenstellen met magere producten waar je op dat moment trek in hebt. Door het klakkeloos volgen van het boek leer je niet zelf te bedenken welk mager gerecht je maakt.

Conclusie: Het is absoluut geen slechte methode, maar zoals eigenlijk voor alle diëten geldt is het belangrijk om in de gaten te houden hoe je ermee omgaat.