Mannen en vrouwen proeven chocolade verschillend

De hersenen van mannen en vrouwen reageren verschillend op het eten van grote hoeveelheden chocolade. Na het eten van veel chocolade worden bij mannen die chocolade proeven andere gebieden actief dan bij vrouwen. Dit ontdekte bioloog en voedingsonderzoeker Paul Smeets in zijn onderzoek dat hij verrichtte aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

In het onderzoek kregen twaalf mannen en twaalf vrouwen na een nacht vasten zoveel stukken chocolade te eten als ze op konden. Om te testen hoeveel zin in chocolade de proefpersonen hadden, kregen ze voor en na het chocolade-ontbijt chocolademelk te proeven. Met een MRI-scanner werd daarbij de hersenactiviteit gemeten.
Alle proefpersonen reageerden anders op de chocolademelk na het eten van de chocolade dan ervoor. Maar bij mannen en vrouwen reageerden andere hersengebieden. Dat betekent dat het gevoel van verzadiging zichtbaar te maken is in de hersenen, en dat mannen en vrouwen verschillend omgaan met verzadiging. Het onderzoek kan van belang zijn voor het bedenken van voedingsmiddelen die wel een verzadigingsgevoel opwekken maar slechts weinig calorieën bevatten. Die zouden mogelijk verschillend kunnen zijn voor mannen en vrouwen.

Bron: www.gezondheid.be

Samen afslanken (gratis)

Google ads