Afslankmethode Sonja Bakker dieet net crashdieet

De Noord-Hollandse afslankgoeroe Sonja Bakker is onder vuur komen te liggen over haar afslankmethode. In het TROS consumentenprogramma Radar uitte diëtiste Katrien Blaauw maandagavond stevige kritiek. Volgens haar is de Sonja Bakker-methode helemaal niet wetenschappelijk bewezen en bevatten de menu's te weinig calorieën. Het kan volgens sommige diëtisten dan ook wel geschaard worden onder de zogenaamde 'crashdiëten'.

''Zo weinig eten is funest. Op korte termijn helpt het maar op de lange termijn niet'', aldus Blaauw. Voor kinderen kan de 'methode Bakker' zelfs onverantwoord zijn. Door de afslankmethode krijgen ze te weinig calorieën binnen waardoor ze op de lange termijn juist dikker worden, aldus de kritische diëtiste. Verder vindt ze dat Bakker wel erg dure merkprodukten in haar boeken aanprijst.

Sonja Bakker, die ook werkzaam is als columniste van het Noordhollands Dagblad en momenteel op één staat in de boeken top 10, bestrijdt de kritiek. ''Mijn boeken verkopen zich via mond-tot-mondreclame. Als het echt slecht zou zijn, dan zouden er allang mensen in het ziekenhuis zijn beland''. Ze zegt open te staan voor wetenschappelijk onderzoek naar haar methode. Bakker wil overigens geen diëtiste genoemd worden, maar 'gewichtsconsulente'.

Bron: FOK

Samen afslanken (gratis)

Google ads