Balansdag Kookboek inspireert in strijd tegen overgewicht

Tachtig procent van de Nederlanders wil niet zwaarder worden. Bijna een kwart van de Nederlanders neemt daarom wel eens een Balansdag. Zij compenseren een keer te veel eten door daarna minder te eten en meer te bewegen. Zevenenveertig procent van deze mensen zegt dat de Balansdag ook echt werkt, omdat ze op gewicht blijven. Het pas verschenen Balansdag Kookboek biedt inspiratie bij een Balansdag.

In januari 2006 introduceerde het Voedingscentrum het eenvoudige principe van een dagje ‘minder' na een ‘dagje meer'. Een half jaar later is de term ‘Balansdag' helemaal ingeburgerd, met een naamsbekendheid van bijna 70%. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg in opdracht van het Voedingscentrum.

Balansdag helpt bij verleiding

Ook mensen die nu een gezond gewicht hebben, lopen risico om te zwaar te worden. Als je regelmatig meer eet en drinkt dan je verbruikt, kom je aan. Dat kan wel een kilo per jaar zijn. Een Balansdag herstelt de energiebalans en helpt zo tegen dat sluipende gevaar. Hoewel het voorkomen van overgewicht het doel van een Balansdag is, blijken er meer positieve effecten te zijn. Mensen die wel eens een Balansdag nemen, geven aan dat zij zich hierdoor fitter voelen (18%). Bovendien is de Balansdag voor 20% ook een hulpmiddel om met verleiding om te gaan. ‘Nee dank je, ik heb een Balansdag' is namelijk een perfect excuus om eens een stuk taart, een bitterbal of een drankje af te slaan.

10% korting op Balansdag Kookboek

Een Balansdag is nadrukkelijk geen lijndag, maar een dag waarop gewoon lekker en gezond gegeten wordt. Het nieuwe Balansdag Kookboek biedt inspiratie. In het Balansdag Kookboek staan recepten die zijn gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Om gezond, gevarieerd én lekker te eten. Met veel praktische Balansdag-tips over bereiding, producten, ingrediënten en beweging.

Het Balansdag Kookboek is verkrijgbaar in de boekhandel voor € 17,95. ISBN 90 4390 871 1.
Via het Voedingscentrum is het Balansdag Kookboek met 10% korting (€ 16,20) te bestellen!

Bron: www.voedingscentrum.nl

Samen afslanken (gratis)

Google ads