Afvallen? Ga wandelen!

Het wordt weer mooi weer. De dikke truien gaan uit en oops!, de vetrolletjes zijn weer zichtbaar. De overtollige kilo's wil je natuurlijk zo snel mogelijk kwijt. Je gaat letten op wat je eet, minder snacken tussendoor en geen lekkere sausjes meer.

Maar als je wat ouder wordt, gaat het allemaal niet meer zo snel. En iedereen weet ondertussen wel dat te snel afvallen niet gezond is. Als je jezelf uithongert, gaat je lichaam in een spaarstand, wat inhoudt dat de stofwisseling langzamer gaat werken. Stop je eenmaal met diëten dan zul je merken dat je heel snel weer aankomt en vaak weeg je uiteindelijk nog meer dan toen je was begonnen met diëten, je stofwisseling is helemaal van slag.

Een goede manier om je stofwisseling een boost te geven is wandelen, stevig wandelen! Ga elke dag een stuk lopen, trek goede schoenen aan, kies een prettige omgeving en stappen maar. Je zult merken dat na een tijdje het afvallen beter gaat, je stofwisseling wordt namelijk actiever en nog een belangrijk voordeel, je geestelijke gezondheid zal hier ook van profiteren. Het kost niets. Probeer het een aantal weken!

 

Samen afslanken (gratis)

Google ads